Glasmonumenten

Als een dierbaar persoon uit uw naaste omgeving is overleden en U bent op zoek naar een waardig en bijzonder glasmonument, laat U zich dan inspireren door de vele mogelijkheden die wij U kunnen bieden.

Fa. I. Edelkoort & Zn ontwerpt en vervaardigt exclusieve glasmonumenten. Geknabbeld glas, gebogen glas, gefused glas, handmatig graveren van o.a. portretten en het voorzien van vervolginscripties behoren tot de mogelijkheden. Ook uw eigen ideeën zijn welkom. In goed overleg met U wordt door ons voor U een exclusief glasmonument ontworpen en gerealiseerd. Met glasfusing is Fa. I. Edelkoort & Zn en nieuwe weg ingeslagen. Hiermee zijn vele gekleurde mogelijkheden en wensen met betrekking tot glasmonumenten toepasbaar.

Geknabbeld glas:
Fijn of grof geknabbeld glas geeft een natuurlijke karakter weer, wat in diverse vormen kan worden vervaardigd. Bijvoorbeeld als hartmodel, golfkop, rond, ovaal of rechthoekig.

Gebogen glas:
Heeft u iets in gedachten met gebogen glas? Dat is mogelijk. Wij hebben diverse mallen, om gebogen glas te realiseren, op voorraad. Ook is het mogelijk om gebogen glas deels te laten knabbelen.

Handmatig graveren:
Hedendaags is het laseren van o.a. portretten en ornamenten een mooi en goedkoop (machinaal) alternatief. Maar niets is zo mooier als handmatig gegraveerde portretten en ornamenten. Mede doordat dit met ziel en zaligheid door onze glaskunstenaar wordt vervaardigd maakt het zo uniek.

Vervolginscriptie:
Wilt U een bestaand glasmonument laten voorzien van een vervolginscriptie, ook al is dit destijds niet door ons vervaardigd? Of is een glasmonument (bijvoorbeeld doordat er meerdere vervolginscripties behoren te worden aangebracht en niet meer passen op het huidige glasmonument) toe aan vervanging? En dat in dezelfde stijl? Geen probleem! Wij kunnen dit voor u verzorgen. Ons creatieve team zorgt ervoor dat U zeer tevreden zult zijn over het (vernieuwde) eindresultaat!! Tevens krijgt U vooraf altijd een proefdruk te zien. Is de bestaande inscriptie van een verflaag voorzien, en is dit afgebladerd? Ook kunnen wij dit voor herstellen, dit zodat het glasmonument weer als 'nieuw' is.

Op deze pagina zijn slechts enkele foto's met betrekking tot glasmonumenten te zien, die door ons in de loop der jaren zijn vervaardigd (op enkele foto's ziet U alleen het door ons vervaardigde glas, aangezien het onderdeel is van een compleet gedenkmonument in opdracht voor een steenhouwer).

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

contact