Glasfusing

Glasfusing wordt door Fa. I. Edelkoort & Zn voornamelijk toegepast voor glas- en grafmonumenten. Het betreft een kleur, weerbestendig- en onderhoudsvrij glasproduct wat niet delamineert.

Hierbij wordt dus niet gebruikt gemaakt van een afbeelding gedrukt op vinyl/folie/sticker wat achterop/tussen de glasplaat wordt geplakt (en later zal delamineren), maar een keramische transfer (afbeelding gedrukt op geprepareerd papier) wat wordt aangebracht op glas en daarna gefused zal worden in de glasoven.

Ondanks alle zorgvuldigheid en jarenlange ervaring kunnen sommige kleuren met glasfusen lichtelijk afwijken dan vooraf te zien is op de proefdruk op uw monitor of mobiele telefoon. Sommige keramische kleuren reageren namelijk anders op glas dan op witdekkende keramische glazuren (porseleinen foto’s).

In ons atelier kunnen wij U diverse gefusde glasexemplaren laten zien, dit zodat U een betere indruk krijgt over deze glastechniek. Op deze pagina zijn slechts enkele foto's met betrekking tot glasfusing te zien, die door ons in de loop der jaren zijn vervaardigd (op enkele foto's ziet U alleen het door ons vervaardigde glas, aangezien het onderdeel is van een compleet gedenkmonument in opdracht voor een steenhouwer).

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

contact